U15 Şampiyonu Rize Belediyespor oldu

Rize U15 Ligi Play-Off Finalinde Rize Belediyespor, rakibi Ardeşenspor'u tek golle mağlup ederek Rize Şampiyonu oldu.

2023-2024 Futbol Sezonu Rize U15 Ligi, oynanan final maçıyla sona erdi. Rakibini 1-0 mağlup eden Rize Belediyespor U15 takımı Rize Şampiyonu oldu ve il dışında düzenlenecek Bölge Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

Şenol Birol Futbol Sahasında oynanan maçın ilk yarısında gelen gol Rize Belediye ekibine şampiyonluğu getirdi. Takım kaptanı Tolga Karadağ’ın 22’nci dakikada ceza sahası yayı önünde kullandığı frikikte top kale direğine çarparak filelerle buluştu ve bu gol ile Belediye ekibi Şampiyon oldu.

Geçen hafta Rize Özel İdarespor ekibi karşısında attığı tek golle takımına finali getiren isim Tolga Karadağ, bu maçta da attığı tek golle takımına Şampiyonluğu getiren isim oldu. Bu sezon U15 Liginde 13 gole imza atan Tolga, U16 Liginde de forma giyerek 9 gole imza attı.

Rize Belediyespor U15 takımı bu sezon mücadele ettiği B Grubunda 28 puan toplayarak grubu namağlup şampiyon tamamlamıştı. Final maçındaki rakibi Ardeşenspor U15 takımı ise A Grubunu 18 puanla lider tamamlamıştı.

Rize Belediyespor’un şampiyon olduğu sezonda Ardeşenspor 2’nci olurken, aynı gün Rize Özel İdarespor ile Pazarspor arasında oynanan 3.’lük-4.’lük maçını 3-0 kazanan Pazarspor da 3’üncü oldu.

Bu sezon U15 kategorisi dışında hem U16 Ligini hem de U14 Ligini il şampiyonu olarak tamamlayan Rize Belediyespor ekibi, 1. Amatör Küme Liginde ise liderlik koltuğuna oturarak Süper Amatör Ligine yükselmeye hak kazandı.