Kuran Kursu öğrencilerinin cenazeleri memleketine gönderildi

Rize'de Kuran Kursunda okuyan 2 öğrencinin hayatını kaybettiği, 2'sinin ise ağır yaralı olduğu derede boğulma olayında gözaltına alınan Kurs Hocası, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11 Haziran günü Ardeşen ilçesi Fırtına Deresi üzerinde meydana gelen olayda, Diyanet'e bağlı Tulunoğlu Dursun Efendi Bölge Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda kalan 6 öğrenci serinlemek için dereye girmiş, akıntıya kapılan öğrencilerden M.S.Ö. (18) ve T.S. (16) kendi imkanlarıyla kurtulurken, V.E. (17) ile Y.G. (18) çevredekilerin yardımıyla kurtarılmış, Muhammet Koç (17) ve Şifa Elğay (17) ise hayatını kaybetmişti.

V.E. ve Y.G.'nin yoğun bakımda tedavilerine devam edilirken olayda hayatını kaybeden Muhammet Koç ve Şifa Elğay'ın cenazeleri, Rize Adli Tıp Kurumundaki işlemlerinin ardından kara yoluyla memleketleri Van'a gönderildi.

Olayın ardından gözaltına alınan ve kendisi de akıntıya kapılan ve kendi imkanlarıyla kurtulan Kur'an kursunun sorumlu hocası Abdülhamit Yıldırtan sevk edildiği mahkemede 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebep olma' suçundan tutuklanarak Kalkandere L Tipi Cezaevine gönderildi.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, olayla ilgili yaptığı açıklamada, yoğun bakımda tedavisine devam eden öğrencilerden birinin durumunun kritik olduğunu söyledi.

Ardeşen'de 2 Kuran Kursu öğrencisi Fırtına Deresinde boğuldu