CHP Lideri Özel Rize'de

CHP Genel Başkanı Özel 'Çayı niye tweet atarak fiyat açıklıyorsunuz? Gelin, Rizelinin gözüne bakın 17 lirayı söyleyin. 2 lira da destekleme var diyor, seneye Mart'ta Nisan'da. Bugün gübre kaç para? Nisan'da kaç para olacak? O yüzden o 2 lira da bugünün 2 lirası değil. Bir sene sonrasının 2 lirası neredeyse' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel partisinin düzenlediği Çay Mitingine katılmak üzere Rize’ye geldi. Merkeze bağlı Gündoğdu mahallesinde bir çay tarım arazisine giren Özel, müstahsillerle birlikte çay toplayarak çay tarımı hakkında bilgi aldı. Ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na gelen Özel burada vatandaşlara bir araya geldi.

Normalleşme sürecinin muhalefetin sesini azaltma süreci olmadığını, aksine vatandaşın sesinin bu süreçte daha gür çıkarılacağını savunan Özel “Çayda fiyat açıklandığı günden itibaren Rize'de büyük bir moral bozukluğu, umut kırıklığı, yükselen bir tansiyon var. Biz yerel seçimlerde şunu söylemiştik ‘Milletin gündeminde olmayan hiçbir konu Özgür Özel'in Cumhuriyet Halk Partisi'nin gündeminde olmayacak’. Asla kimlik siyasetiyle, lüzumsuz polemik ve kavgalarla meşgul olmayacağız. Ama milletin gündeminde ne varsa o bizim gündemimizde olacak. Onu konuşacağız, onu anlatacağız, mücadeleler yapacağız. Eğer sonuç alamazsak sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir, sizin sesinizi duyacağız, sesinizi duyuracağız. Birileri siyasetteki normalleşmeden rahatsızlık duyup eski kavgalı günleri, tartışmalı günleri geri getirmek istiyor ama ben şunu söylüyorum. Normalleşme, muhalefetin dozunu düşürmek değildir. Normalleşmek, vatandaşın sorununu görmemek değildir, haksızlığa susmak değildir. Aksine normalleşmeye hem müzakere hem mücadele etmek, sorunu görmek, en yapıcı muhalefeti yapmak, gerektiğinde de meydanları da doldurmak, eylem de yapmak, sesini en gür çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.