Çayelispor 30 yıl sonra yeniden 3. Lig'de

BAL ekibi Çayelispor, sahasında konuk ettiği Serhat Ardahanspor'u 1-0 mağlup ederek ligin bitimine bir hafta kala TFF 3. Lig'e adını yazdırdı.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 25. Hafta karşılaşmasında Smart Holding Çayelispor, ligin ilk devresinde deplasmanda mücadele ettiği Serhat Ardahanspor ile bu kez sahasında karşı karşıya geldi.

Şampiyonluk maçı olan müsabakayı 40'ıncı dakikada Murat Perker'in kaydettiği golle 1-0 kazanan Yeşil-Beyazlı Çayelispor, ligin tamamlanmasına bir hafta kala Grup Şampiyonluğunu garantileyerek adını TFF 3. Lig'e yazdırdı.

2024-2025 sezonunda TFF 3. Lig'de mücadele edecek olan Çayelispor, karşılaşma sonrası büyük bir sevinç yaşadı. Maçın bitiş düdüğüyle taraftarlarıyla birlikte şampiyonluğu kutlayan Çayelispor, puanını 58'e yükseltti ve en yakın rakibi 1926 Bulancakspor ile aradaki 5 puan farkı koruyarak grup Şampiyonluğunu da garantiledi.

En son 8 yıl boyunca mücadele ettiği 3. Lig'den 1993-1994 sezonunda küme düşen Çayelispor, 30 yıllık hasretini de sona erdirmiş oldu. O sezon Artvinm Köy Hizmetlerispor'a deplasmanda 3-0 mağlup olarak küme düşmesi matematiksel olarak kesinleşen Çayelispor, bir hafta sonra 15 Mayıs 1994 günü Rize Atatürk Stadında yine 3. Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelmişti. Bu maçı Yeşil-Mavili ekip 3-0 kazanarak adını 2. Lig'e yazdırırken, Çayelispor ise küme düşme üzüntüsü yaşamıştı.