16 yaşındaki Esila Tüfekçi hayata tutunamadı

Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi'nde yaklaşık 9,5 saat süren ameliyat ile kalp nakli gerçekleştirilen Esila Tüfekçi hayatını kaybetti.

Kalp rahatsızlığı nedeniyle 5,5 yıldır aralıklarla tedavi gören ve durumunun ağırlaşması üzerine tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Cebeci Çocuk Hastanesi'nde 2 hafta önce Ecmo cihazına bağlanan Esila Tüfekçi, organ bağışının sağlanmasıyla önceki gün yaklaşık 9,5 saat süren ameliyat ile kalp nakli gerçekleştirildi.

Ameliyatın ardından doktorların 48 saatin çok önemli olduğu ifade ettiği Esila, hayata tutunamayarak sabah saatlerinde yaşamını kaybetti.

Çaykur Rizespor Kulübünden yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: "U14 takımımızın antrenörü Hakan Tüfekçi'nin kızı Esila Tüfekçi'nin yaşam mücadelesini kaybettiği haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Esila yavrumuza Allah'tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere yakınları, sevenleri ve camiamıza başsağlığı dileriz."

Esila için yarın (30 Nisan Salı günü) Öğle Namazını müteakip Rize Merkez Sahil Camiinde cenaze namazı kılınacak. Namazın ardından ise Esila, Derepazarı ilçesi Erikliman Mahallesinde defnedilecek.